V horkém se mnozí z nás rádi osvěží nanukem. I když si můžeme vybírat z mnoha příchutí, dnes vám nabídneme něco extra. Co byste řekli nanuku z šampaňského? V obchodech jej zcela jistě neseženete, ale výroba zase tak náročná není. A ta báječná chuť! Tak co, pustíte se do toho s námi?
Co budete potřebovat
- 350 ml šampaňského
- 90 ml ginu
- 90 ml limoncella
- 120 ml jednoduchého sirupu
- Formy na nanuky
- Nanukové dřívko
- Malé kancelářské spony (není nutné)
- Citron
- Skleničky
Začněte tím, že vložíte všechny tekuté ingredience do džbánu nebo velké odměrky. Šampaňské odlévejte pomalu, po straně nádoby, aby nedošlo k nechtěnému vypěnění. Nanukové formy naplňte tekutinou asi do půl centimetru od vrchu.
Poté na formy položte víko a vložte dřívka. Abyste dřívka udrželi ve stejné výšce, můžete použít kancelářské spony.
Nanuky vložte na 4 hodiny do mrazáku.
Pro intenzivní chuť vložte před podáváním do sklenice s plátkem citronu.