Vymýšlíte pohoštění na halloweenskou oslavu? Máme pro vás dobrý tip! Jednoduchý a zároveň chutný recept na čokoládové cupcakes od food bloggerky Angely Liddon je vhodný pro jakoukoliv oslavu, a hlavně i pro alergiky, protože neobsahuje živočišné přísady. A jak báječně chutná!
A co budete potřebovat?
- Papírové košíčky
- Silikonovou formu na košíčky
Těsto:
- 1 šálek (250 ml) nesladěného mandlového mléka
- 1 šálek (220 g) přírodního třtinového cukru
- 1/3 šálku (80 ml) hroznového oleje nebo kokosového oleje
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce čistého vanilkového extraktu
- 1 1/2 šálků (210 g) nebělené univerzální mouky
- 1/3 šálku (27 g) neslazeného kakaového prášku
- 1 lžička prášku na pečení
- 3/4 čajové lžičky jemné mořské soli
Náplň:
- 1/2 šálku (100 g) rostlinného margarínu
- 1/2 čajové lžičky čistého vanilkového extraktu
- 2 šálky (250 g) práškového moučkového cukru, případně prosetého
- 1 1/2 až 3 čajové lžičky neslazeného mandlového mléka podle potřeby
- 1/4 čajové lžičky jemné mořské soli
Příprava:
Košíčky: Smíchejte mandlové mléko, cukr, olej, ocet a vanilku do velké misky a rozšlehejte elektrickým šlehačem na nižší otáčky. Ve střední misce rozmíchejte mouku, kakaový prášek, prášek na pečení a sůl. Postupně přidejte tekutou směs a promíchejte. Následně předehřejte troubu na 180 °C a naplňte košíčky zhruba do dvou třetin. Pečte po dobu 20 až 25 minut.
Náplň: Ve velké misce rozmixujete margarín a vanilku s elektrickými šlehačkami na nízký stupeň, dokud nebude hmota načechraná. Přidejte moučkový cukr a následně přidejte i mléko, které jej zjemňuje na požadovanou konzistenci, a postupně zvyšujete rychlost šlehání. Podle chuti přidejte sůl.
Košíčky můžete uchovávat několik dní v uzavřené nádobě, nebo je lze zmrazit na dobu jednoho měsíce.
Přejeme dobrou chuť! :-)