K vánočním svátkům patří návštěvy. Rodina i přátelé se snaží najít si na vás čas, aby vás potěšili svou přítomností i na sklonku tohoto roku. Pojďte jim letos nachystat stylové občerstvení!
Můžete se klidně držet obvyklých ingrediencí na obložený talíř, jen je tentokrát naaranžujete nápaditěji.
Zkusit můžete také sýrového sněhuláka: nachystejte si 360 g žervé, 240 g strouhaného čedaru, 1 polévkovou lžíci bazalkového pesta, půl lžíce najemno nakrájené cibule, maličko hořčice, kapku chilli omáčky a 60 g šlehaného krémového sýra. Smíchejte žervé s čedarem a směs rozdělte na tři stejné díly. Do 2/3 směsi vmíchejte pesto, do zbývající třetiny sýrové hmoty pak cibuli, hořčici a chilli omáčku. Ochucené sýrové směsi přikryjte a chlaďte 4 hodiny v lednici. Tuhou hmotu pak proměňte ve dvě sýrové koule, každou zabalte do potravinářské fólie a zamrazte. 12 hodin před hostinou přemístěte koule do lednice a až se bude blížit jejich slavnostní odhalení, naaranžujte je na podnos jako sněhuláka.
Místo sněhuláka můžete ze sýrové směsi uplácat stromeček a chutně ho ozdobit třeba petrželkou, mandlemi a kousíčky červené papriky nebo rajčete.
Pokud si doma rádi přitápíte troubou, upečte tematické minipizzy.
Nebo šoupněte do trouby nutelovou hvězdu. Z kynutého těsta vyválejte čtyři tenká kola o stejném průměru. Na plech položte první kolo, potřete rozehřátou čokoládovou pomazánkou, přikryjte druhým kolem, opět potřete, přikryjte třetím kolem, potřete a uzavřete čtvrtým kolem těsta. Uprostřed "dortu" si obtiskněte hrnkem kolečko, od něj směrem ven rozkrájejte kola na 16 stejných paprsků. Každým paprskem zakruťte, natočené paprsky upravte, celé potřete bílkem a pečte 15-20 minut na 180°C.