Léto je tady, slunce svítí od rána do večera a teplota stoupá prudce nahoru. Přinášíme několik tipů, jak si zpestřit den u bazénu, přehrady či s přáteli na zahradě. Ponořme se do světa chutí s jemnými, ovocnými a především osvěžujícími nápoji... 

Ginger Shandies

Doba přípravy: 10 minut 

Ingredience:

- 3 láhve vychlazeného piva Hoegaarden

- 1 láhev vychlazeného zázvorového piva

 - tenké plátky citronu, lístečky máty na ozdobu

Postup: Ve velkém džbánu promícháme všechny ingredience, do skleniček přidáme led a servírujeme. Skleničky dozdobíme mátou.

Orange Splash

Doba přípravy: 10 minut

Ingredience:

- 2 panáky vodky Absolut Citron

- 1 panák Cointreau (pomerančový likér)

- limetkový džus

- pomerančový džus

- cukr a plátky pomeranče na ozdobu

Postup: Všechny přísady nalijeme do shakeru s ledem nebo velké sklenice a energicky protřepeme. Okraj skleničky ozdobíme cukrem. Podáváme s ledem a plátky pomeranče. 

Okurkový Chiller 

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

- 3 velké okurky

- 1 lžíce nasekaného, čerstvého rozmarýnu, 4 snítky na ozdobu

- 1 sklenička vody - 3/4 skleničky ginu

- 1/2 skleničky citronové šťávy 

- 3 lžíce sirupu z agáve 

Postup:  Vytvoříme 12 tenkých plátků okurky na ozdobu. Zbytek okurky vložíme do mixéru, přidáme rozmarýn a rozmixujeme. Hotové pyré propasírujeme. Přidáme vodu, gin, citronovou šťávu a sirup z agáve a mícháme do rozpuštění. Podáváme ve sklenicích naplněných ledem. 

Mango Peach Fizz

Doba přípravy: 15 minut 

Ingredience: 

- 1 zralé, oloupané a na kostičky nakrájené mango 

- 1 velká, na kostičky nakrájená, zralá broskev 

1/2 skleničky mangového, broskvového nebo pomerančového džusu 

trocha broskvové pálenky 

trocha minerálky 

Postup: Do mixéru vložíme mango a broskev, rozmixujeme, smícháme s ovocným džusem a pálenkouMůžeme přisladit cukrem. Přidáme trochu vychlazené minerálky. Podáváme ve sklenicích s ledem. 

Granátové Daiquiri 

Doba přípravy: 20 minut 

Ingredience: 

- 3 a 1/2 šálku šťávy z granátového jablka 

1 a 1/2 šálku bílého rumu 

- 1 šálek likéru z rybízu nebo brusinek 

limetková šťáva 

- semena granátového jablka, hroznové víno na ozdobu 

Postup: Ve velkém džbánu smíchame přísady, zakryjeme a necháme uležet minimálně 4 hodiny v chladu. Z ledu vytvoříme tříšť a promícháme se vzniklým nápojem. Podáváme dozdobené semeny granátového jablka a hrozny. 

Mátová margarita

Doba přípravy: 15 minut 

Ingredience: 

- 1/2 šálku nasekaných mátových lístků 

- 1/2 lžičky soli - 4 šálky drceného ledu 

- 1 a 1/2 šálku kvalitní tequily

 - 1 šálek limetkové šťávy 

- 1 šálek Triple Sec Postup: Ve větším džbánu nejdříve rozmělníme sůl s lístky máty, přidáme led a zbylé ingredience a intenzivně zamícháme. Podáváme v menších pohárcích. 

Jahodový punch 

Doba přípravy: 

15 minut Ingredience: 

- 3 čerstvé jahody 

- 3 plátky konzervovaného ananasu 

- trocha limetkové šťávy 

- voda 

- cukr 

- 2 panáky bílého rumu 

Postup: Rozmixujeme ovoce, přidáme tekuté přísady a podáváme s ledem a čerstvým ovocem. 

Monkeylada

Doba přípravy: 10 minut Ingredience: 

- 2 zralé banány 

- 1 šálek čerstvě nakrájeného ananasu 

- 1 šálek ananasového džusu 

- 1/2 šálku kokosového mléka 

- 3/4 šálku bílého rumu 

- led Postup: Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme. Podáváme v menších pohárcích zdobenými klínky z ananasu. 

Bloody Mary s Jalapeño

Doba přípravy: 15 minut 

Ingredience: 

- 3 velká zralá rajčata, nakrájená na měsíčky 

- citronová šťáva 

- 2 papričky Jalapeños 

- 2 lžičky křenu 

- 1 lžička worchestrové omáčky 

- 1 lžička cukru - 1/2 lžičky soli 

- 1/2 lžičky pepře - 3/4 šálku vodky 

- olivy na ozdobu 

Postup: Do mixéru vložíme rajčate, papričky, křen, worchestrovou omáčku, cukr, sůl, pepř a rozmixujeme. Přidáme vodku a chladíme asi 2 hodiny. Podáváme ve sklenici s ledem a olivami. 

Jednoduchá sangria

Doba přípravy: 10 minut Ingredience: 

- 1 láhev červeného vína 

- 1 a 1/2 šálku čerstvého pomerančového džusu 

- 1/3 šálku brandy 

- 1/3 šálku cukru 

- 2 nektarinky nakrájené na menší kousky 

- 1 pomeranč na plátky - 1 nakrájený citron 

- 1 nakrájená okurka 

- 3 šálky minerálky nebo sodovky 

- led 

Postup: V 3-4 litrovém džbánu smíchejte víno, pomerančový džus, brandy a cukr a míchejte až do rozpuštění. Přidejte nakrájené ovoce a okurku a nechte ideálně přes noc uležet. Přilijte minerálku a podávejte ve sklenicích s ledem. Přejeme dobrou chuť!!!! :)