Léto je tady, slunce svítí od rána do večera a teplota stoupá prudce nahoru. Přinášíme několik tipů, jak si zpestřit den u bazénu, přehrady či s přáteli na zahradě. Ponořme se do světa chutí s jemnými, ovocnými a především osvěžujícími nápoji...
Ginger Shandies
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
- 3 láhve vychlazeného piva Hoegaarden
- 1 láhev vychlazeného zázvorového piva
- tenké plátky citronu, lístečky máty na ozdobu
Postup: Ve velkém džbánu promícháme všechny ingredience, do skleniček přidáme led a servírujeme. Skleničky dozdobíme mátou.
Orange Splash
Doba přípravy: 10 minut
Ingredience:
- 2 panáky vodky Absolut Citron
- 1 panák Cointreau (pomerančový likér)
- limetkový džus
- pomerančový džus
- cukr a plátky pomeranče na ozdobu
Postup: Všechny přísady nalijeme do shakeru s ledem nebo velké sklenice a energicky protřepeme. Okraj skleničky ozdobíme cukrem. Podáváme s ledem a plátky pomeranče.
Okurkový Chiller
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- 3 velké okurky
- 1 lžíce nasekaného, čerstvého rozmarýnu, 4 snítky na ozdobu
- 1 sklenička vody - 3/4 skleničky ginu
- 1/2 skleničky citronové šťávy
- 3 lžíce sirupu z agáve
Postup: Vytvoříme 12 tenkých plátků okurky na ozdobu. Zbytek okurky vložíme do mixéru, přidáme rozmarýn a rozmixujeme. Hotové pyré propasírujeme. Přidáme vodu, gin, citronovou šťávu a sirup z agáve a mícháme do rozpuštění. Podáváme ve sklenicích naplněných ledem.
Mango Peach Fizz
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- 1 zralé, oloupané a na kostičky nakrájené mango
- 1 velká, na kostičky nakrájená, zralá broskev
- 1/2 skleničky mangového, broskvového nebo pomerančového džusu
- trocha broskvové pálenky
- trocha minerálky
Postup: Do mixéru vložíme mango a broskev, rozmixujeme, smícháme s ovocným džusem a pálenkou. Můžeme přisladit cukrem. Přidáme trochu vychlazené minerálky. Podáváme ve sklenicích s ledem.
Granátové Daiquiri
Doba přípravy: 20 minut
Ingredience:
- 3 a 1/2 šálku šťávy z granátového jablka
- 1 a 1/2 šálku bílého rumu
- 1 šálek likéru z rybízu nebo brusinek
- limetková šťáva
- semena granátového jablka, hroznové víno na ozdobu
Postup: Ve velkém džbánu smíchame přísady, zakryjeme a necháme uležet minimálně 4 hodiny v chladu. Z ledu vytvoříme tříšť a promícháme se vzniklým nápojem. Podáváme dozdobené semeny granátového jablka a hrozny.
Mátová margarita
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- 1/2 šálku nasekaných mátových lístků
- 1/2 lžičky soli - 4 šálky drceného ledu
- 1 a 1/2 šálku kvalitní tequily
- 1 šálek limetkové šťávy
- 1 šálek Triple Sec Postup: Ve větším džbánu nejdříve rozmělníme sůl s lístky máty, přidáme led a zbylé ingredience a intenzivně zamícháme. Podáváme v menších pohárcích.
Jahodový punch
Doba přípravy:
15 minut Ingredience:
- 3 čerstvé jahody
- 3 plátky konzervovaného ananasu
- trocha limetkové šťávy
- voda
- cukr
- 2 panáky bílého rumu
Postup: Rozmixujeme ovoce, přidáme tekuté přísady a podáváme s ledem a čerstvým ovocem.
Monkeylada
Doba přípravy: 10 minut Ingredience:
- 2 zralé banány
- 1 šálek čerstvě nakrájeného ananasu
- 1 šálek ananasového džusu
- 1/2 šálku kokosového mléka
- 3/4 šálku bílého rumu
- led Postup: Všechny ingredience vložíme do mixéru a rozmixujeme. Podáváme v menších pohárcích zdobenými klínky z ananasu.
Bloody Mary s Jalapeño
Doba přípravy: 15 minut
Ingredience:
- 3 velká zralá rajčata, nakrájená na měsíčky
- citronová šťáva
- 2 papričky Jalapeños
- 2 lžičky křenu
- 1 lžička worchestrové omáčky
- 1 lžička cukru - 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky pepře - 3/4 šálku vodky
- olivy na ozdobu
Postup: Do mixéru vložíme rajčate, papričky, křen, worchestrovou omáčku, cukr, sůl, pepř a rozmixujeme. Přidáme vodku a chladíme asi 2 hodiny. Podáváme ve sklenici s ledem a olivami.
Jednoduchá sangria
Doba přípravy: 10 minut Ingredience:
- 1 láhev červeného vína
- 1 a 1/2 šálku čerstvého pomerančového džusu
- 1/3 šálku brandy
- 1/3 šálku cukru
- 2 nektarinky nakrájené na menší kousky
- 1 pomeranč na plátky - 1 nakrájený citron
- 1 nakrájená okurka
- 3 šálky minerálky nebo sodovky
- led
Postup: V 3-4 litrovém džbánu smíchejte víno, pomerančový džus, brandy a cukr a míchejte až do rozpuštění. Přidejte nakrájené ovoce a okurku a nechte ideálně přes noc uležet. Přilijte minerálku a podávejte ve sklenicích s ledem. Přejeme dobrou chuť!!!! :)