Není nad to mít vždy po ruce čerstvou zeleninu a ovoce z vlastní zahrádky. To si ovšem mohou dovolit pouze vyvolení žijící na venkově nebo aspoň v domku s nějakou tou zahrádkou, nejlépe dál o městského ruchu. Jak k tomu přijdou lidé z městského bytu, k němuž políčko nenáleží? Jsou odsouzeni ke koupi a konzumaci potravin, o jejichž původu se toho mnohdy moc nedozvědí.
Nic není ztraceno, obyvatelé stísněných panelákových prostor si doma sice asi nepořídí sádek ani zeleninový záhonek v koutě obýváku, ale mohou si vypěstovat vlastní hmyz. A co s ním? Na talíř! Ačkoli v našich končinách stále ještě panují ohledně požívání červíků rozpaky, řada těch, kteří přemohli vnitřní blok a odvážili se ochutnat drobné tvorečky, zařadila jedlý hmyz do svého jídelníčku a nemohou se nabažit jejich chuti. Na tomto místě se hodí připomenout ještě pár výhod, které konzumace hmyzu přináší: když si budete dopřávat brouky, prospějete tak nejen svému zdraví, protože se jedná o nutričně velmi bohatou surovinu (obsahuje kvalitní bílkoviny, nálož vitamínu B12, spoustu vlákniny, cholin a kromě jiného i esenciální aminokyseliny), ale i planetě Zemi. Tento unikátní zdroj bílkovin totiž naši živitelku stojí mnohem méně než chov zvířat pěstovaných na maso. Vzhledem k tomu, že si můžete hmyzáky pěstovat sami doma ušetříte i dost peněz: drobná havěť se množí rychle, takže do týdne máte o hostinu postaráno. Nemusíte se bát ani náročné péče, těm mrštným drobečkům stačí něco k snědku a výborně si pochutnají na slupkách a odřezcích zeleniny, které byste jinak vyhodili do koše.
No jo, ale kde ty potvůrky přechovávat, přece je nenecháme volně se pohybovat po bytě! To nebude nutné, Katharina Unger pro vás vymyslela hmyzí farmičku, která se vám s trochou štěstí vejde na kuchyňskou linku. Vypadá jako bedýnka plná šuplíčků. Právě v nich se ukrývají červíci a brouci, které si zvolíte za svou potravu. Farma je technologicky natolik propracovaná, že jediné, o co se budete muset starat, je podávání krmiva, ostatní vhodné podmínky si farma zajistí sama a vy už jen sklízíte a pochutnáváte si.