Studio Boeri navrhlo a nyní v Miláně buduje unikátní vertikální les, který přispěje k lepšímu ovzduší. Hlavním cílem projektu je vytvořit mrakodrap ze zeleně, která bude pohlcovat CO2 a prach a bude dodávat městskému ovzduší trochu kyslíku. Studio Boeri popisuje svůj záměr: "Vertikální les je projekt, který přispívá k regeneraci životního prostředí a biologické rozmanitosti městské zástavby. Naše řešení si klade za cíl zútulnění a efektivní využití zbývajícího prostoru ve velkoměstech. Do budoucna může náš projekt inspirovat další metropole, čímž bychom dosáhli našeho cíle - vytvoření vazby mezi přírodou a městem." Zelená budova se skládá ze dvou obytných věží, nacházejících se 110 a 76 metrů nad zemí. Projekt je nyní ve výstavbě (centrum Milána). Architekti mají v plánu budovu osázet 900 stromy a dalšími stovkami keřů a květinami. Plocha zeleně v centru města se bude rovnat asi 10 000m² lesa rostoucího v normálních podmínkách. Vertikální les významně pomáhá tvořit specifické mikroklima a filtrovat prachové částice obsažené v městském prostředí. Rozmanité druhy rostlin zvlhčují okolí, absorbují CO2 a dokonce zabraňují nadměrnému hluku. Zavlažování budovy bude vyřešeno technologií filtrace odpadních vod pocházejících z budovy. Budova bude vybavena také fotovoltaickými systémy, které zvyšují soběstačnost stavby.